3 dingen waar je op moet letten bij het inschakelen van een incasso advocaat

Heb je een onderneming en heb je een factuur openstaan naar een leverancier die maar niet betaald? Dat is erg frustrerend. Het is dan tijd om een Betrouwbaar incassobedrijf in te schakelen. Een betrouwbaar incassobedrijf kan je helpen vorderingen en aanmaningen te sturen naar je debiteur, zodat die je rekening eindelijk betaalt. In deze blog kun je meer informatie vinden over een betrouwbaar incassobedrijf, een no cure no pay advocaat en waar je op moet letten bij het inschakelen van een incasso advocaat. Heb je rechtshulp nodig met een conflict op het gebied van facturen? Lees dan snel verder!

Waar je op moet letten bij het inschakelen van een incassoadvocaat

Als je van plan bent een No cure no pay advocaat in te schakelen, is het belangrijk om te letten op een aantal zaken. De meeste advocatenbureaus werken op uurbasis waardoor je kosten kunnen oplopen. Bij een uurtarief is er geen verschil of er wel of niet geïncasseerd wordt. Kies daarom voor een no cure no pay advocaat, omdat deze geen uurtarief rekent en je deze alleen hoeft te betalen wanneer je de zaak wint. Zo bespaar je veel kosten. Let er verder op dat je enig idee hebt van een gerechtelijke procedure, zodat je weet dat alles volgens de regels gaat en je daar verder geen problemen mee krijgt. De eerste stap van een no cure no pay advocaat die voor een incassobureau werkt is een buitengerechtelijke incasso, waarin hij een brief naar de debiteur stuurt namens de cliënt met het verzoek om te betalen. Tenslotte is het belangrijk dat je een advocaat inhuurt die gespecialiseerd is op het gebied van incasso’s, want een civiele advocaat kan niet zoveel voor je betekenen als een incassoadvocaat.

Het voordeel van een incassoadvocaat ten opzichte van een incassobureau

Een incassoadvocaat is betrouwbaarder dan een incassobureau. Iedereen kan namelijk een incassobureau starten, wat het geen beschermd beroep maakt. Dit is niet zo bij de advocatuur, waarvoor je een diploma nodig hebt. Bovendien zijn alle advocaten aangesloten bij de Orde van Advocaten en zij moeten aan strenge eisen voldoen om advocaat te kunnen zijn. Hierdoor kun je met een advocaat verder gaan dan met een incassobureau. Een incassobureau mag procederen tot een bedrag van €25.000,-, maar bij een incassoadvocaat is er geen limiet. Als je een conflict met een debiteur hebt door een factuur die hoger is dan €25.000,-, doe je er goed aan een incassoadvocaat in te schakelen.