Rechtenvrije muziek

Voor het maken van bepaalde video’s gebruiken veel mensen muziek op de achtergrond. Dit geeft namelijk een bepaalde sfeer en soms ook spanning aan de video. Door het juiste nummer op het juiste moment te gebruiken, kun je heel wat spanning opbouwen.

Om een professionele indruk achter te laten op de kijkers van de video, is het ook aan te raden om er muziek onder te zetten. De muziek kan er vaak ook voor zorgen dat mensen naar je video blijven kijken.

Je mag alleen niet zomaar alle muziek gebruiken die je kunt vinden. De meeste muziek staat namelijk copyright op. Dit houdt in dat de opbrengst van je video geclaimd mag worden, omdat er muziek van een ander in staat.

Copyright

Copyright houdt in dat iemand het recht heeft op al het gebruik van een bepaald nummer of een bepaald geluid. Dit recht kun je vaak van iemand kopen. Voor goede nummers kun je vaak heel erg veel geld krijgen. Dat houdt in dat je er ook veel geld voor moet betalen om het nummer te mogen gebruiken.

Wanneer je gebruik maakt met een nummer waar je geen copyright voor hebt, word je video geclaimd. Dit houdt in dat alle opbrengsten van de video gaan naar de maker van het nummer. Ook is het mogelijk om hierdoor een rechtszaak te krijgen.

Muziek zonder copyright

Als je wel muziek wilt zetten onder je video, kun je dit doen door middel van muziek zonder copyright. Op deze muziek staan geen rechten waardoor je deze kunt gebruiken waarin je wilt. Door het gebruiken van muziek zonder copyright, kun je best wel wat sfeer en spanning creëren in je video.

Er zijn veel bedrijven die een collectie aan muziek zonder copyright aanbieden voor een geldsom. Dit is vaak een grote collectie, maar het kost wel veel geld. Als je op zoek bent naar veel muziek zonder copyright is het wel aan te raden om hiernaar te kijken.

Als je ervoor kiest om gebruik te maken van zo’n dergelijke collectie muziek zonder copyright, moet je vaak een bedrag per maand betalen om hier gebruik van te kunnen maken.

Het is ook mogelijk om gratis muziek zonder copyright te vinden. Hier zijn ook bepaalde websites voor. Vaak zijn deze collecties alleen een stuk kleiner. Dit maakt ze natuurlijk niet minder bruikbaar. Voor beginnende videomakers zijn deze websites ideaal om te gebruiken.