Waarom een samenwerking aangaan met een boekhouder?

Veel ondernemers vinden een samenwerking met een boekhouder eigenlijk een beetje nutteloos. Zeker in de huidige tijd waar je met gemak zelf je administratie bij kunt houden in één van de vele boekhoudprogramma’s en zelfs via de app. Het laatste stukje van de vorige zin is nou precies waarom het wél verstandig is om een samenwerking met een boekhouder aan te gaan. We gaan je er meer over vertellen.

De administratie (er even bij) doen

Zoals aangegeven vinden veel ondernemers een samenwerking met een boekhouder nutteloos, duur en weggegooid geld. Het bijhouden van de boekhouding is een fluitje van een cent en kan wel even tussendoor of ‘s avonds op de bank. Dat is nou precies waar het probleem zit. Veel ondernemers doen de boekhouding “er wel even bij of even tussendoor.” Het probleem hierbij is echter dat deze ondernemer vaak waanzinnig goed is op zijn of haar vakgebied maar absoluut geen kaas heeft gegeten van de fiscale regel en wetgeving die van toepassing is op de onderneming. Daarbij komt dat de ondernemers op de hoogte moeten zijn van de jaarlijkse veranderingen die de fiscus veelvuldig doorvoert. Dat is dus precies waar de expertise van een boekhouder van pas komt.

Wat kan een boekhouder voor je betekenen?

Een sluitende boekhouding is van levensbelang voor je bedrijf. Niet alleen om zelf inzicht in je financiële huishouding te hebben en te kunnen bijsturen waar dat nodig is maar ook om aan de fiscus aan te kunnen tonen dat je recht hebt op bepaalde regelingen en om je BTW en belastingaangifte juist in te kunnen vullen. Voor al deze zaken kan een boekhouder zorg dragen. Daarnaast is een boekhouder wél op de hoogte van de laatste fiscale regel en wetgeving. Boekhouders kunnen dus op verschillende manieren een belangrijke toegevoegde waarde leveren aan ondernemers en veel werk uit handen nemen. Zo kan de ondernemer zich richten op waar hij of zij goed in is, namelijk het ondernemen zelf.

Een boekhouder in de buurt

Als je kiest om gebruik te maken van de diensten van een van de boekhouders van Stolwijk, word je gekoppeld aan een vaste boekhouder die betrokken is bij je bedrijf, je hierdoor van maatwerkadvies kan voorzien en op de hoogte is van alle ontwikkelingen uit jouw directe omgeving. Om een voorbeeld te geven: een boekhouder in Aalsmeer weet vaak precies wat er in dit gebied speelt. Deze financiële experts kunnen ondernemers van een dusdanig waardevol maatwerk advies voorzien dat je je afvraagt waarom je niet eerder de samenwerking met een boekhouder bent aangegaan.