Waarom factoring populair wordt onder de ondernemers?

Als ondernemer sta je aan het hoofd van je bedrijf. Jij bent dus verantwoordelijk voor alle onderdelen van de operatie. Hoe kan factoring je als ondernemer verder helpen?

Wat is factoring?

Factoring wordt steeds populairder onder ondernemers. Vooral veel zzp’ers vinden deze manier van werken heel fijn. Wat is factoring en hoe kan jij het toepassen? Factoring is een vorm van debiteurenfinanciering. Een ondernemer kan zijn of haar facturatie en debiteurenrisico overdragen aan een bedrijf dat hierin gespecialiseerd is. Het bedrijf betaalt dan de factuur die jij aan een opdrachtgever stuurt. Het bedrijf wacht vervolgens tot jouw opdrachtgever de factuur betaalt. Je hoeft als ondernemer dus niet meer achter onbetaalde facturen aan te zitten of wakker te liggen van de missende betalingen. Met factoring krijg je als ondernemer direct je geld. Dat scheelt een heleboel stress. In ruil voor deze dienst betaal jij het factoringbedrijf.

Groeiende business

Factoring wordt dus steeds groter. Je merkt dat ook in Nederland de interesse voor factoring toeneemt. Daarnaast zijn er steeds meer factoringmaatschappijen en ook mogelijkheden tot factoring. Sommige banken doen er namelijk ook al aan mee. Het is namelijk ook in hun voordeel als jij als ondernemer normaal betaald krijgt en niet eerst 60 dagen hoeft te wachten. Bij vele factoringbedrijven krijg je je geld al binnen 24 uur. Dat is nog eens een welkome verandering voor ondernemers.

Waar kan je terecht voor factoring?

Aangezien factoring groeit en steeds populairder wordt, stijgt ook het aantal bedrijven dat hier iets mee doet. Niet alle bedrijven zullen het beste met je voor hebben. Daarom is het altijd goed om te kijken welke bedrijven dit al een tijdje doen, goede recensies hebben en jou persoonlijk aanspreken. Zo is TheBlueFactor.nl bijvoorbeeld al uitgegroeid tot een groots en vooraanstaand factoringbedrijf. Je zal niet alleen zien dat je bij TheBlueFactor.nl als individu behandeld wordt, maar ze het beste voor jouw bedrijf willen. Dat betekent een snelle service, respect voor jouw klanten en een professionele gang van zaken.

Word je als ondernemer gecheckt?

Factoring is een flexibele manier van debiteurenfinanciering. Een factoringbedrijf zoals The Blue Factor vertrouwt de ondernemer en betaalt direct het volledige factuurbedrag aan je uit. Deze factoringbedrijven dragen ook de zorg voor het debiteurenbeheer. Ze betalen jou als ondernemer en wachten vervolgens op de betaling van de klant. Als ondernemer ben je dus af van de financiële zorgen wat betreft facturatie. Je hebt op deze manier een optimale liquiditeit. Van te voren wordt niet gekeken naar jouw financiële gezondheid, maar naar dat van jouw opdrachtgevers. Dat zijn uiteindelijk degenen die moeten betalen.

Hoe werkt het vanaf hier?

Je voert eerst een gesprek met een factoringexpert. Er wordt gekeken naar de situatie waarin jouw bedrijf zit en of factoring een mogelijkheid is voor jou. Dan krijg je een offerte die bij jou past. Je moet een aantal gegevens aanleveren, zoals je rekeningnummer, identiteitsbewijs en gegevens van klanten waarmee je een afspraak hebt. Als beide partijen akkoord zijn, kan er getekend worden.