Wat kan een incassobureau voor je doen?

Heb jij een eigen bedrijf en weigert (of vergeet) een goede klant te betalen? Erg lastig natuurlijk, maar de oplossing is makkelijker dan je denkt. Je kunt namelijk een incassobureau inschakelen die deze klant voor je kan contacteren. Zij sturen vervolgens een brief naar jouw klant, met het vriendelijke doch dringende verzoek om de betreffende factuur te betalen. Het fijne aan deze aanpak is dat het veel minder invloed heeft op de relatie die je met je klant hebt. Als je er namelijk zelf constant achteraan moet gaan dan kan dat de relatie verstoren, en kun je deze klant verliezen. Een incassobureau zorgt ervoor dat dat niet gebeurt.

Wat kost een incassobureau?

Zit jij met een klant die niet betaalt, ondanks vele betalingsherinneringen? Heel lastig, maar je kunt altijd een incassobureau inschakelen. Nu ben je natuurlijk benieuwd wat je dat gaat kosten. Het goede nieuws is: waarschijnlijk kost je dat helemaal niets! Uiteraard is het zo dat er incassokosten verbonden zijn aan het inschakelen van deze vorm van hulp. Echter, het is vaak de klant die in gebreke blijft die deze kosten betaalt. Het is immers diens schuld dat het incassobureau überhaupt ingeschakeld moest worden. Het fijne aan deze aanpak is dat het jou helemaal niets kost om deze factuur uit te besteden aan een incasseur. Als je het nog nooit gedaan hebt moet je waarschijnlijk eerst een account aanmaken. Als je die eenmaal hebt kun je eenvoudig de factuur uploaden, en de gegevens van de klant invullen. Het incassobureau stuurt dan namens jou een brief met verzoek tot betaling naar deze klant.

No cure no pay

Als je zeker wilt weten dat je niks kwijt bent aan de zaak wanneer de klant uiteindelijk nog steeds niet betaalt kun je een incassobureau zoeken dat no cure no pay aanbiedt. Dit wil zeggen dat ze alleen te hoeven worden betaald wanneer jouw klant betaalt. Dit is een hele prettige aanpak, want je wilt natuurlijk geen geld kwijt zijn aan een zaak die jou helemaal niets oplevert. Daarom kiezen de meeste ondernemers voor een incassobureau dat werkt op basis van no cure no pay. Zo weet je zeker dat het je niet nog meer geld gaat kosten dan de zaak je oorspronkelijk al deed.

Online al je incassozaken bijhouden

Bij de meeste incassobureaus werken ze met een soort online platform, zie bijvoorbeeld Incassonet.nl, waarin je in een handig overzicht al je incassozaken kunt bekijken. Dit is super handig voor ondernemers die heel veel facturen tegelijk sturen, of bijvoorbeeld webwinkels met een groot aantal bestellingen per dag. Er zullen altijd klanten zijn die niet betalen, maar wat doe je eraan? Een incassobureau inschakelen is waarschijnlijk je beste optie, zeker als het om grote bedragen gaat. Bij zo’n bureau nemen ze de zaak volledig van je over, en zullen ze met diverse herinneringen de klant proberen te laten betalen. Het feit dat er incassokosten aan verbonden zitten maakt dat de meeste klanten snel betalen. Wanneer ze dat niet doen worden deze kosten immers verhoogd. Tevens geef je door een incassobureau in te huren aan dat je het serieus neemt en dat je het er niet zomaar bij laat zitten als iemand niet betaalt. En dat is je natuurlijk goed recht.